top of page

Dag 2 Vlaams kapmpioenschap jeugd (11 feb 2018)


Dag 2 van het Vlaams kampioenschap jeugd

Lars (U15, -46)

1/8e finale vs Joshua De Lange: Lars vecht voor wat hij waard is, maar moet uiteindelijk het onderspit delven. Joshua zou uiteindelijk Vlaams kampioen worden. 1e herkansing vs Matthias Vande Sande: Lars houdt langer stand dan in zijn vorige wedstrijd, maar verliest uiteindelijk met 2 waza ari's.

Je mag met een positief gevoel terugkijken op de kampioenschappen Lars. We weten aan wat er moet gewerkt worden ;-).

Ellen (U21, -52, 3e plaats)

Kwartfinale vs Amber Ryheul: verloren met ippon. Amber zou Vlaams kampioen worden. 1e herkansing vs Lies Desmet: vrij vlot gewonnen met ippon. Kamp voor de 3e plaats vs Rebecca Jacobs: een echte thriller!!! Waza ari achter komen - ippon krijgen wat dan uiteindelijk waza ari wordt (gelijk dus) - waza ari tegen krijgen (verliezen dus) wat dan wordt weggewuifd (gelijk dus) - uiteindelijk een 2e waza ari scoren.

Dank u Ellen. Als ge echt vindt dat ik er oud uit zie, ge weet hoe het komt ;-).

Ook nog eens een aparte vermelding. Ellen scoorde haar 10e punt voor zwart!

Aqsa (U21, -57, 1e plaats)

Kwartfinale: gewonnen met 2 waza ari's. Niet zo'n vlot begin. Halve finale vs Lola Van den Eede: gewonnen met ippon. Finale vs Hanne Noyen: Aqsa komt vrij snel waza ari voor. Nadien wordt het wel nog even spannend, maar op een minuut van het einde kan Aqsa de verlossende waza ari scoren.

Dikke proficiat Aqsa. Vlaams kampioen!!!

Nog eens een dikke merci aan alle supporters (zowel te Tielt als op het thuisfront). Leuk dat er wordt meegeleefd.


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Interprovinciaal tornooi te Schoten

Een tornooi waarbij de beste judoka's uit elke provincie het tegen elkaar opnemen! Adriano werd door de Vlaamse Judofederatie geselecteerd om de eer van Oost-Vlaanderen mee te verdedigen. 2x verloren,

Belgisch kampioenschap U18+

Aqsa (-57, 3e plaats) De voorbereiding tijdens de laatste week was niet al te optimaal en de eerste wedstrijd verliep dan ook niet echt zoals verwacht. Kwartfinale verloren met ippon 1e herkansing moe

bottom of page