top of page

Dutch Open 2018


Heel zwaar tornooi te Eindhoven (Nederland). Voor Yaro en Mathismisschien wel extra zwaar aangezien zij eerste jaars U18 zijn. Yaro had de -55 niet gehaald en zat dus -60.

Mathis (U18, -60, 85 deelnemers)

1e wedstrijd vs Dylan Van der Kolk, Nederland. Gene kak dus ;-)! Mathis komt er niet echt aan te pas. Dylan zou later het tornooi winnen. 1e herkansing vs Gabriell Melendez-Rengifo, Nederland. Mathis kan hier meer weerstand bieden, maar hij moet zijn meerdere toch erkennen.

Achteraf bekeken had Mathis een heel zware loting.

Yaro (U18, -60, 85 deelnemers)

1e wedstrijd vs Alex Remstedt, Nederland. Yaro wordt vrij vroeg in de wedstrijd gewurgd. Leergeld ;-). 1e herkansing vs Kevin Aspelin, Zweden. In het begin van de wedstrijd een licht overwicht voor Yaro maar nadien komt de Zweed beter in de wedstrijd. In de GS kan de Zweed Yaro in houdgreep nemen. Jammer want een overwinning had er ingezeten.

Lotte (U18, -52, 50 deelnemers)

1e wedstrijd vs Ameline Vella, België. Lotte komt waza ari voor, maar verliest uiteindelijk met ippon. 1e herkansing vs Ivy Jongstra, Nederland. Lotte komt waza ari achter, maar kan uiteindelijk toch winnen met 2 waza ari's. 2e herkansing vs Selina Kaufman, Zwitserland. Vrij gelijkopgaande wedstrijd, maar na 2:30 belant Lotte in houdgreep. Jammer, er had misschien meer ingezeten.

Aqsa (U21, -57, 15 deelnemers)

1e wedstrijd vs Suzan Schoof. Na een 40-tal seconden kan Aqsa een heel mooie ippon scoren (soort ura nage). Knap! Kwartfinale vs Kiera Bateman, Engeland. Aqsa domineert de wedstrijd volledig en de Britse kan alleen maar verdedigen wat resulteert in 2 strafpunten. Na 2:30 is het fysiek echter op voor Aqsa. Houdgreep voor de Britse. 1e herkansing vs Camille Rondevair, Frankrijk. De herkansing volgt vrij snel en Aqsa is nog steeds niet gerecupeerd. Jammer, een medaille had er ingezeten.


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Interprovinciaal tornooi te Schoten

Een tornooi waarbij de beste judoka's uit elke provincie het tegen elkaar opnemen! Adriano werd door de Vlaamse Judofederatie geselecteerd om de eer van Oost-Vlaanderen mee te verdedigen. 2x verloren,

Belgisch kampioenschap U18+

Aqsa (-57, 3e plaats) De voorbereiding tijdens de laatste week was niet al te optimaal en de eerste wedstrijd verliep dan ook niet echt zoals verwacht. Kwartfinale verloren met ippon 1e herkansing moe

bottom of page