top of page

Soeverein cup Lommel


Er werd het systeem van enkele herkansing toegepast. Als je verliest, moet je tegenstander in de finale geraken om te mogen herkansen.

Yaro (U15, -55)

Yaro zat dus -55 (50,3)

Kwartfinale vs een Duitser. Yaro komt waza voor. Op 20” voor tijd domineert hij in pakking, maar wil toch nog een keer een aanval aanzetten. Counter en gelijke stand. In de GS wordt Yaro uiteindelijk nog eens met waza gesmeten. Jammer Yaro, er had een volgende ronde ingezeten.

Mathis (U15, -55)

Kwartfinale: Mathis laat zich wat verrassen en verliest met ippon. 1e herkansing vs een Nederlander: gewonnen met ippon. Kamp voor de 3e plaats vs Berrens: Mathis vecht een heel goede wedstrijd tegen de Belgisch kampioen -50. Een gelijk opgaande kamp waar Mathis in de laatste halve minuut met waza wordt gesmeten.

Lotte (U18, -52)

Kwartfinale vs Dubois: Lotte verliest met ippon tegen de vice-Belgisch kampioen. 1e herkansing tegen een Duitse. Lotte wint met waza in de GS. Kamp voor de 3e plaats vs Vella: het is een gelijkopgaande wedstrijd met kansen aan beide kanten. Op het einde van de reguliere tijd is er nog steeds niet gescoord, weer GS dus. Lotte begint er wat door te zitten en wordt uiteindelijk gesmeten.

Ellen (U21+, -57)

Kwartfinale vs Gödecke: tot halverwege wedstrijd staan de scores nog gelijk, maar dan belandt Ellen in een houdgreep na een aanval van de Nederlandse. Jammer genoeg geen herkansing voor Ellen.

Marieke van de judo van Opwijk was ook afgezakt. Zij werd 2e in de -52.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Interprovinciaal tornooi te Schoten

Een tornooi waarbij de beste judoka's uit elke provincie het tegen elkaar opnemen! Adriano werd door de Vlaamse Judofederatie geselecteerd om de eer van Oost-Vlaanderen mee te verdedigen. 2x verloren,

Belgisch kampioenschap U18+

Aqsa (-57, 3e plaats) De voorbereiding tijdens de laatste week was niet al te optimaal en de eerste wedstrijd verliep dan ook niet echt zoals verwacht. Kwartfinale verloren met ippon 1e herkansing moe

bottom of page